Ouders

Herken je …

… dat je kind in verzet gaat in situaties die nu eenmaal moeten, zoals aankleden, tanden poetsen of aan tafel blijven zitten?

… dat het jou, ondanks je liefde voor je kind, niet altijd goed lukt om contact te krijgen?

… dat je snel in een strijd met je kind(eren) verzandt, meer moppert dan je lief is, en dat je je soms meer politie-agent dan ouder voelt?

… dat het ouderschap je vaak zoveel energie kost dat je doodmoe bent?

Als Marte Meo-coach kan ik je hierbij helpen. Afhankelijk van je vraag, kan de focus liggen op het gedrag van je kind of op opvoedingsvragen die jij als ouder hebt.

Ik maak maximaal 3 korte films bij jou thuis: 5 tot 10 minuten per film. In mijn praktijk selecteer ik de mooiste beelden om samen terug te kijken. 

Dat wat jij als ouder van nature goed doet is het startpunt van de begeleiding. Met eigen ogen zien dat je dingen goed doet geeft kracht om verder te gaan. Op dat fundament bouwen we verder. Heel concreet want de beelden, ondersteund met begrijpelijke uitleg, spreken eigenlijk voor zich en zijn direct bruikbaar in jouw eigen situatie.

De videoclips helpen je te herkennen wat je kind jou nu eigenlijk wil vertellen. En te zien wat je van nature goed doet en waar nog nieuwe mogelijkheden liggen. Ik sluit aan bij wat bij jou past, dus géén TV-Nanny-achtige toestanden!

Enkele voorbeelden van wat dit kan opleveren:

  • je ziet dat je kind veel meer zelf kan dan je dacht
  • de sfeer verbetert
  • je kunt weer genieten van je kind(eren)
  • je ziet dat je zoon/dochter tóch contact zoekt
  • jij en je kind(eren) werken niet meer tegen maar met elkaar
  • je hebt weer energie om leuke dingen te ondernemen
  • je kind zit veel beter in haar vel

De ervaring leert dat enkele sessies meestal voldoende zijn. Per keer geef ik je maximaal 1 werkpunt mee. Daarmee ga je oefenen in ontspannen, overzichtelijke situaties. Vergelijk het met leren skiën. De kans op een heelhuidse eerste afdaling is groter op een groene dan op een zwarte piste. Beheers je de groene eenmaal, dan kan je je ski-vaardigheden inzetten op een moeilijker piste.

NB. Een verwijzing, beschikking of diagnose is niet nodig! Meer informatie over kosten, vergoedingen en de voordelen van zelf betalen vind je hier.

Voor een video-impressie van een door Ecce! uitgevoerd coachingstraject: klik hieronder eerst op film 1 en dan op film 2.