Blogberichten

GOED NIEUWS: JEUGDHULP DOOR ECCE! WORDT VERGOED DOOR ALLE GRONINGSE GEMEENTEN

goed nieuws

Vanaf 2018 is Ecce! gecontracteerd voor jeugdhulp in de Groningse gemeenten. Meer informatie vind je op jeugdhulpgroningen.nl. Dit gold al voor Drenthe, waar Ecce! is aangesloten bij MINDCARE.

Wat betekent dat?

Woon je in een Groningse gemeente, dan wordt de begeleiding door Ecce! voor jullie gezin vergoed door de gemeente waarin je woont. Hoe dat werkt? Ga langs bij je huisarts of het basisteam in jouw gemeente waar jeugdigen en hun ouders/verzorgers terecht kunnen met vragen over opgroeien en opvoeden. Deze basisteams worden ook wel CJG, WIJ-team of sociaal team genoemd, dat verschilt per gemeente. Geef aan dat je jeugdhulp nodig hebt, en dat je daarvoor een verwijzing naar Ecce! wilt krijgen. Er zijn voor jouw gezin geen kosten aan verbonden.

Ecce! richt zich op gezinnen met kinderen t/m 12 jaar.

Voorbeelden

Herken je dat je kind in verzet gaat in situaties die nu eenmaal moeten, zoals aankleden, tanden poetsen of aan tafel blijven zitten? Dat het jou, ondanks je liefde voor je kind, niet altijd goed lukt om contact te krijgen? Of dat je snel in een strijd met je kind(eren) verzandt, meer moppert dan je lief is, en dat je je soms meer politie-agent dan ouder voelt? Dat het ouderschap je vaak zoveel energie kost dat je doodmoe bent?

Ecce! kan je hierbij helpen. Afhankelijk van je vraag, kan de focus liggen op het gedrag van je kind of op opvoedingsvragen die jij als ouder hebt. Dat wat jij als ouder van nature goed doet is het startpunt van de begeleiding. Op dat fundament bouwen we verder. Heel concreet en met adviezen die direct bruikbaar zijn in jouw eigen situatie. Kijk voor meer informatie en filmbeelden eens naar mijn werkwijze.

Wat dit oplevert

Ecce! hoort terug van ouders dat zij dankzij de gezinsbegeleiding zien dat hun kind veel meer zelf kan dan ze dachten. Ook noemen ze dat de sfeer verbetert en dat ze weer kunnen genieten van hun kind(eren). Of ze zien dat hun zoon tóch contact zoekt. Ze ervaren dat zij en hun kind(eren) niet meer tegen maar met elkaar werken. En meer!

Neem contact op

Bel of mail gerust alvast met Ecce! als je wilt weten wat Ecce! voor jullie gezin kan betekenen.

Sociale media delen:

Comments are closed.