Blogberichten

Welkom bij Ecce! Coaching & Ontwikkeling

Ecce Puer, Medardo Rosso, 1906

Het is zover, met ingang van 2 mei 2016 start ik mijn eigen praktijk Ecce! Coaching & Ontwikkeling.

Eind juli vorig jaar jaar werd mijn oudste zoon 18. Ik gaf hem een boek van zijn leven, in zijn eigen woorden, opgetekend en ingeleid door mij met:“Je bent een mooi mens. Van 0 tot 18: lief, sociaal, grappig, haarscherp en wijs! Dit boek levert het bewijs“. Mooie uitspraken van hem vanaf het moment dat hij kon praten heb ik bijgehouden en in dit boekje gebundeld. Mijn jongste zoon staat hetzelfde te wachten…

Ik heb altijd geprobeerd – uiteraard met vallen en opstaan – beide jongens hun eigen verhaal te laten te vertellen en hen écht te zien. En de mooie momenten te vieren en vast te leggen.

Dat beoog ik ook met mijn coaching: de eigenheid en natuurlijke vaardigheden van ouders, leerkrachten en kinderen zichtbaar te maken, te vieren, zo nodig te versterken en weer te vieren.

Het beeld Ecce Puer (1906, “zie het kind”) van Medardo Rosso symboliseert dit voor mij. Het is een portret van een jongetje van een jaar of vijf, zes oud. Rosso maakte Ecce Puer nadat hij slechts een glimp had opgevangen van de jongen, kijkend door een raam, half bedekt door een gordijn. Hij wilde de blik van de jongen vastleggen. “Wat wil je mij vertellen? Ik kijk, en zie jou”, moet Rosso hebben gedacht.

Wat wil jouw kind of leerling je vertellen?

Ik hoop met je mee te mogen kijken, graag tot ziens!

Sociale media delen:

Comments are closed.